Шествие за правосъдие - 27 февруари, 12 часа

25 Фев. 2016
2727
Шествие за правосъдие - 27 февруари, 12 часа
В описанието на събитието се казва:
"7-ТЕ ИДЕИ НА ГРАЖДАНИТЕ СА В ПАРЛАМЕНТА И ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ГАРАНТИРАТ ИСТИНСКА РЕФОРМА И В ПРОКУРАТУРАТА. ИЗЛЕЗ И ГИ ПОДКРЕПИ СЕГА! ДЕЦАТА НИ ОСТАВАТ ТУК, ЗАДКУЛИСИЕТО СИ ТРЪГВА!

Шествие за правосъдие е събитие създадено от граждани, които искат реална борба с корупцията в България, законност и дълбока съдебна реформа.

През декември съдебната реформа беше подменена и бяха приети козметични, проформа промени в Конституцията. С подкрепата на над 5 000 граждани ние внесохме в Парламента предложения, които могат да променят съдебната система, но които политиците избягваха – отчетност на главния прокурор и Висшия съдебен съвет, намаляване на мандата им, въвеждане на румънския модел за борба с корупцията.

Победата ни до момента - успяхме да наложим нашите предложения да стигнат до гласуване в Парламента.

През следващите седмици депупатите трябва да изберат дали ще отворят нови промени в Конституцията или за пореден път ще откажат дълбоките реформи. Само ние, гражданите чрез натиск може да надделем над мафията и да принудим народните представители да действат.

Ето защо призоваваме всеки, който иска независима от политическо влияние съдебна система, ефективна прокуратура и резултати в борбата с корупцията, да излезе в събота от 12ч. пред Съдебната палата! Ако не се откажем, можем да променим България. Можем и да я оставим такава.

Поканете всичките си приятели, споделете събитието, елате в събота!"