Стартира DMS кампания за набиране на средства “Достъпното блато“

Стартира DMS кампания за набиране на средства “Достъпното блато“
Може би ще се запитате защо трябва да има пътека в едно блато? Къде бихме могли да отидем по нея и защо? Отговорът е простичък. Драгоманското блато е един от най-притегателните природни обекти в непосредствена близост до София. Там се срещат над 200 вида птици и могат да се видят растения красиви като водната лилия или редки като насекомоядната мехурка. В зависимост от сезона, цветовете по време на разходка във вътрешността на блатото са от искрящо зелено през пролетта и лятото до пастелно бежово и чисто бяло през есента и зимата. С нетипичната си красота блатото предоставя възможност на посетителите си да направят запомняща се разходка като видят чапла или чуят голям воден бик, да научат нещо ново и да снимат растенията, животните или гледките на фона на Чепън планина. От гледна точка на образование това е мястото, където ние от СДП „Балкани“ ежегодно провеждаме многобройни уроци близо до природата.
Тази част от пътеката, която е изградена през 2008 г. от екипа на СДП „Балкани“ и доброволци, е направена от необработена и безвредна дървесина която изгнива с времето и става опасна. Затова решихме да изградим нови 100 м на мястото на вече разрушения участък, но с метални основни и по-устойчив дървен материал. Така мостчетата ще издържат по-дълго във времето и всички деца и ученици ще могат да видят красотата на Драгоманското блато.
Щастливи сме да споделим, че до момента сме събрали 1 702 лв. от общо 10 000 лв., които са ни необходими за реконструкцията на мостчетата. Получихме дарения от 1000 лв. от Фондация "Помощ за благотворителността в България" чрез "Фонд за опазване на околна среда" който набира дарения от дарители по ведомост и 702 лв. от индивидуални дарители. От Югозападно държавно предприятие – гр. Благоевград имаме обещание за качествен дървен материал. Чрез настоящата DMS кампания очакваме да съберем още 2 000 лв. от общата сума.
Освен чрез единичен SMS, в рамките на DMS кампанията може да ни подкрепите и чрез директно дарение чрез e-pay или кредитна карта и чрез месечен абонамент за два или пет лева. Повече за DMS кампанията на СДП „Балакани“ може да научите тук:
http://balkani.org/dms-blato-accessible-marsh/