Магазин 'Стената'

Магазин 'Стената'
  • Любомир Попйорданов (Основател и собственик)
  • Адрес: гр. София, кв. Трошево, ул. Радост 7А
  • Телефон: +359878 733 635
  • Имейл: stenata.mail@abv.bg
  • Уеб сайт: http://www.stenata.com/
СТЕНАТА – ЗАЩО, КАК, КОГА?

Mоето първо въже беше “Еделрид”. Имах „привилегията” да познавам почти всички добри български катерачи, да се срещам с известни планински водачи и алпинисти от чужбина. Бях доста добре оборудван за стандартите на 80-те, дори можех да си позволя да подарявам екипировка на най-надъханите любители на планината. Така неусетно от катерач станах спонсор. Следващата крачката беше естествена - стартирането на бизнес, продължение на всичко свързано с планините, планинарството и пътешествията. Нещо, което искахме и към което се стремим и днес в “Одисея-ин”.

Нашият магазин си дойде с името. „Стената” е една колкото физична толкова и ментална величина. Тази дума има многопластово значение особено за нас живеещите в Източна Европа; за катерачите тя е обвеяна с адреналин, с неизвествост, има тръпка и особена романтика.

Започнахме на 2рия етаж на сегашния ни адрес на Стамболийски 20 с няколко рафта и 6-8 малки вноса на година. След това дойде разбирането, че магазинът трябва да слезе на улицата, а с времето също, че в него трябва да се предлагат само маркови стоки с доказан произход и качество. Така през 1997г. се появи първият голям специализиран магазин на два етажа за екипировка, ориентиран към планинарската общност. Нашата визия за такъв магазин промени целия пазар на екипировка за катерене, приключения и пътешествия.

Прочетох „Стъпки във въздуха” на Людмил Янков, само една година след като ни напусна. Бях с него часове преди да загине. Ще бъде малко да кажа, че чувствам Людмил като един присъстващ нaвсякъде с мен другар, който ме наблюдава и преценява. През 1993г. подпомогнах издаването на книгата му„Стената”, а по-късно и други издания на Людмата.

Преди две години отвори врати нов магазин „Стената 2”, планираме трети. Искаме да запазим идеята, с която започнахме. Да правим социално отговорен бизнес, да работим добре, да бъдем приятели и да не спираме да се опитваме да променим нещата към по-добро.

Любомир Попйорданов

Основател и собственик

Приятели на коалицията

Виж всички приятели