Деца от бургаско училище свириха, пяха и танцуваха в сърцето на Странджа

По-големите им съученици /5 и 6 клас/ минаха през м. "Босна" след това посетиха с. Визица и починаха до параклиса "Св. пророк Илия" където рисуваха прекрасните гледки към парковите територии и правиха снимки. Следващата им спирка беше с. Граматиково където посетиха ИПЦ на парковата дирекция, което носи името "Горска сбирка" и където е направена пещера в естествени размери.

Най-големите ученици на СОУ "Добри Чинтулов" посетиха гр. Ахтопол където разгледаха новоизградения информационно-посетителски център на Парк "Странджа". След това и те разгледаха ИПЦ "Горска сбирка" в с. Граматиково и амфитеатъра на селото от където се насладиха на прекрасни гледки към заоблените била на Странджа.

Час след пристигането си в общинския град възпитаниците на СОУ "Добри Чинтулов" - Бургас огласиха с песни, танци и инструментални изпълнения в късния следобед центъра на притихналия град. Така те поздравиха домакините си от Дирекцията на ПП "Странджа", Общинската администрация и гражданите, които бяха излезли да ги посрещнат и погледат. С много цветни ритми възпитаниците на бургаското училище, което с огромна любов възпитава у подрастващите любов към родния фолклор отбелязаха и своя патронен. С концерта-празник беше отпразнуван и Денят на Земята 22 април, за който подрастващите от Детската градина в Малко Търново нарисуваха прекрасни картини и направиха истински произведения на изкуството от отпадъчни материали.От името на домакините ги поздравиха инж. Димо Димов директор на ДПП "Странджа", който с нескрито вълнения поздрави всички присъстващи и гостите от Бургас като ги подкани да обичат още повече природата на прекрасната Странджа планина и да се грижат за гората, защото тя като всяко живо същество трябва да бъде отглеждана. Той покани всички присъстващи на Фестивала на зелениката, който тази година ще се проведе на 7 и 8 май в с. Българи.

Зам. кметът Тонка Стоева на свой ред поздрави участниците в празничния концерт, като им пожела здраве и все така от сърце да обичат и тачат родния фолклор. От името на кмета на Малко Търново Илиян Янчев тя прочете поздравителен адрес.

Домакини и гости извиха хоро на няколко ката в сърцето на Странджа планина!